Monday, 28 March 2011

BLOG OF THE MONTH - Vlamingen in Zurich - VIZ'kes

Website : Vlamingen in Zurich - VIZ'kes

De Viz'kes is ontstaan als een idee van oprichtster Insun Adriaansen en mezelf. Via vrienden uit Belgie zijn we in Zürich met mekaar in contact gekomen en al snel bleek dat Zürich een enorm groot aanbod had aan clubs voor expats, buitenlanders, groepen van mensen met dezelfde afkomst of nationaliteit: Zo zijn er de Hollandse Borrels, les Jeudis Francophones, The Aussi Saturdays enzovoorts: Bepaalde van deze clubs of bijeenkomsten waren zeer leuk en interessant, maar we misten toch iets... Zou het geen goed idee zijn om onze eigen Belgische (Vlaamse) club op te richten!?!

En zo geschiedde... ! Insun nam de koe bij de horens en zette de eerste stap: een website.

De oprichting van onze website staat dus eigenlijk gelijk met het begin van de club en dateert van 01 januari 2011!

We zijn nog een beetje groen achter onze oren, maar hebben ondertussen toch al 22 leden verzameld en nog een tiental sympathisanten. Iedereen is natuurlijk welkom om zich aan te sluiten en we maken dan ook geen onderscheid in leeftijden, nationaliteiten, taal, geslacht en huidskleur. (full story)
Zelf zijn Insun en ik allebei in Zürich beland door een combinatie van liefde en beroep. Insun heeft een Zwitserse vriend en heeft dit mooi kunnen combineren met een interessante jobuitdaging sinds mei 2010. Mijn vriend werd door zijn werkgever van Brugge naar Zurich uitgestuurd en ook ik kreeg de mogelijkheid van mijn werkgever in Belgie om een stap voorwaarts te zetten en mijn weg te vervolgen in het mooie Zwitserland vanaf juni 2010.

Na een eerste lente en zomer aan het meer en een eerste winter in de besneeuwde bergen, zijn we nog steeds ontzettend gecharmeerd van Zürich en zijn omgeving. We genieten van de binnenstad en zijn levendigheid tijdens de week en profiteren zeer graag van de natuur en de gezonde berglucht tijdens de weekends.

De toekomst... die is nog wat vaag; Graag blijven we nog een paar jaartjes in Zwitserland, maar je weet natuurlijk nooit waar de wind ons naartoe waait!

Zowel Insun als ik gaan regelmatig nog eens terug naar Vlaanderen, privé of professioneel. Altijd leuk om familie en vrienden terug te zien, hoewel we meestal niet lang moeten wachten, aangezien we ook hier vele vrienden en familie op bezoek krijgen.

Heimwee is ons tot dusver eigenlijk vreemd... wat niet wegneemt dat we bepaalde zaken uit Belgie missen. Zo bijvoorbeeld krabsalade, brood in dunne sneetjes, frietjes met mayonaise, préparé, cola light in blikjes, n lekker smoske, kriek lindemans, steak met peperroomsaus, Studio Brussel,...  en zo kunnen we nog even verdergaan... :-)  Maar als echte wereldburgers en bourgondiers klagen we niet. In ruil voor dat alles krijgen we hier heerlijke kaasfondue, Zurich Geschnetzeltes, Bratwurst mit Senf, Schnitzeltjes, Bratkartoffeln en skipistes op een steenworp!

De toon van mijn verhaal verraadt waarschijnlijk dat we het hier zeer goed naar onze zin hebben en dat we hier graag nog een tijdje willen blijven..., mits toch een beetje behoud van Vlaams gevoel met onze Viz'kes !

No comments:

Post a Comment