Friday, 27 May 2011

CHARITY - SOCIAL - Yayasan Cahaya Impian Masa Depan in Bali


Bezoek website Yayasan CIMD 
Geert van Praet - directeur CIMD 

Als Belg-Vlaming ben ik enkele jaren geleden toevallig in contact gekomen met het dagelijkse leven in Bali en aldus met de dagdagelijkse problemen.

Na eerst contact te hebben genomen met reeds bestaande organisaties, werd besloten om samen met locale mensen een eigen organisatie op te starten.
Yayasan CIMD is sinds 2008 actief in Bali met een Educatief en Sociaal project.

Maar hoe begin je hiermee en hoe werkt het nu juist?

Yayasan CIMD wil vernieuwend en vooral structureel-efficient werken.

We willen onze werking niet beperken tot onze doelgroep, zij maken immers deel uit van een gemeenschap. Kinderen zijn belangrijk en vooral populair, maar we geven ook kansen aan jongvolwassenen en volwassen. We sluiten ons ook niet op in gebouwen maar werken binnen de gemeenschappen. Hieruit volgt dat we medewerking en samenwerking van deze gemeenschapen verwachten.

Op deze manier komen onze programma’s en projecten tot stand: naargelang de bestaande problemen en noden. Stap voor stap worden nieuwe programma’s opgestart.
Na het Educatieve (sponsorship en gemeenschapswerking) en het Medische (hazelip, cataract, ondervoeding, check-up ed.) zijn we vorig jaar met het programma Herorientatie en Integratie van start gegaan. Met dit programma richten we ons naar mindervaliden (fysiek en mentaal) en naar kinderen met ontwikkelingsstoornissen.(full story hereunder)
Micro-crediet/small enterprise en nieuwe landbouw technieken zijn in voorbereiding of worden momenteel uitgetest.
We willen ook niet alles zelf doen. Samenwerking met degelijke, gespecialiseerde organisaties is voor ons vanzelfsprekend.

Naar onze sponsors leggen we in alle openheid uit waarvoor we de steun gebruiken, met de nodige bewijzen.
Voor het Sponsorship gaat het sponsorbedrag voor 100% naar het sponsorkind en krijgen de sponsors jaarlijks een overzicht van de schoolkosten en nog beschikbare gelden.

We doen niet aan betutteling en al zeker niet aan verwennerij, we willen resultaat en deze resultaten zijn steeds toekomstgericht.
Basisidee is dat Yayasan CIMD mogelijkheden creeert maar zij moeten het zelf doen.

Na 3 jaar zijn we reeds vergevorderd, de resultaten duidelijk zichtbaar.

Maar er is nog veel te doen.

No comments:

Post a Comment