Wednesday, 27 July 2011

VIW - Terugkeerdag July 2011 Brugge - Belgium and new E-Zine # 128

TERUGKEERDAG VLAMINGEN IN DE WERELD 
9 juli 2011 BRUGGE 

Volksdiplomaten bezetten Brugge
Een terugblik
Op 9 juli gaf VIW haar vertegenwoordigers het etiket van volksdiplomaat. En dat zijn ze ook, onze uitgeweken Vlamingen, elke dag, waar ook ter wereld en dit zonder memo’s of intentieverklaringen.

Zij dragen Vlaanderen uit zonder veel omhaal. Volksdiplomatie gaat gepaard met een omhelzing, een handdruk of een joviaal gesprek. Volksdiplomaten brengen een beeld van ons land als een open, breeddenkend en verdraagzaam land, een land dat niet in zichzelf opgesloten is en niet verkrampt in volksegoïsme of zelfbeklag. Dit is een volk om fier op te zijn. Het was een verademing om te zien hoe Vlamingen zich in het buitenland ontwikkelen en profileren.

Source : VIW.be 
Clips : hereunder
Pictures : verslag 1 & verslag 2
Full article hereunder Also visit the new E-zine # 128 dated July 27, 2011


Een dertigtal VIW-vertegenwoordigers, aangevuld met een grote menigte van belangstellenden, parlementariërs, ambassadeurs, VIW-bestuurders,… maakten dit driejaarlijks event tot een groot succes. De ere-gasten waren de minister-president Kris Peeters, de gouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne en de burgemeester van Brugge Patrick Moenaert, die lof spraken over de uitgeweken Vlamingen en hun rol die ze in de wereld spelen.

Het officiële programma dat in het teken stond van publieksdiplomatie, werd van de nodige expertise voorzien door Ambassadeur Johan Swinnen en Koen Verlaeckt, secretaris-generaal van het Departement internationaal Vlaanderen. Vervolgens gingen de gasten zelf aan het werk aan de hand van tafeldiscussies over het dagthema.

De VIW-vertegenwoordigers gaven de gasten ook een blik op hun leven in het buitenland en hun functie als VIW-vertegenwoordiger. Middels zelfgemaakte filmpjes toonden ze zichzelf op het witte doek en beklommen het podium om een woordje te richten tot de aanwezigen.
Tussendoor vermoeide huiscabaretier Dirk Denoyelle ieders lachspieren en werden honger en dorst gestild door Vlaamse lekkernijen en liters Brugs bier.
No comments:

Post a Comment