Bezoek website Yayasan CIMD
Geert van Praet - directeur CIMD
Als Belg-Vlaming ben ik enkele jaren geleden toevallig in contact gekomen met het dagelijkse leven in Bali en aldus met de dagdagelijkse problemen.
Na eerst contact te hebben genomen met reeds bestaande organisaties, werd besloten om samen met locale mensen een eigen organisatie op te starten.
Yayasan CIMD is sinds 2008 actief in Bali met een Educatief en Sociaal project.
Maar hoe begin je hiermee en hoe werkt het nu juist?
Yayasan CIMD wil vernieuwend en vooral structureel-efficient werken.
We willen onze werking niet beperken tot onze doelgroep, zij maken immers deel uit van een gemeenschap. Kinderen zijn belangrijk en vooral populair, maar we geven ook kansen aan jongvolwassenen en volwassen. We sluiten ons ook niet op in gebouwen maar werken binnen de gemeenschappen. Hieruit volgt dat we medewerking en samenwerking van deze gemeenschapen verwachten.
Op deze manier komen onze programma’s en projecten tot stand: naargelang de bestaande problemen en noden. Stap voor stap worden nieuwe programma’s opgestart.
Na het Educatieve (sponsorship en gemeenschapswerking) en het Medische (hazelip, cataract, ondervoeding, check-up ed.) zijn we vorig jaar met het programma Herorientatie en Integratie van start gegaan. Met dit programma richten we ons naar mindervaliden (fysiek en mentaal) en naar kinderen met ontwikkelingsstoornissen.(full story hereunder)